Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


Archief 2009

 

Nationaal minikampioen 2009


Zaterdag 17 oktober 2009 vond het Nationaal Kampioenschap 2009 in Lunteren plaats. Wij mochten er met 3 pony's heen en dat is al erg mooi natuurlijk. Blontje van de Groenkamp liep in het midden van haar rubriek, 3 ervoor en 3 erachter. Daar waren we goed tevreden mee. Anak stelde iets teleur. Zij liep 4de in een rubriek van 6 pony's. Zij had er absoluut geen zin in om haar beste beentje voor te zetten. Wilde niet stappen en ook niet draven. Tsja, en dan rest de jury niets anders dan haar wat naar beneden te plaatsen. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Dan hadden we nog 1 ijzer in het vuur. Today's Sunshine. Zij was mini kampioen in Wenum Wiesel geworden met een tweede premie. Omdat op deze keuring alleen regionale kampioenen komen en er veel waren met 1 of meerdere 1ste premie's, hadden wij niet het idee dat wij veel kans zouden maken.

Today 2009
Today's Sunshine van Kairos


Nationaal Kampioen

Maar hoe anders liep het. Van de 24 topmini's van Nederland verkoos de jury onze pony, Today's Sunshine, gefokt door Sjef Damen te Liesel. 

Dat wij uit ons dak gingen behoeft geen betoog. Vanaf deze plek wil ik ook Sjef feliciteren met zijn fokkersresultaat. En mijn helpers, Cindy en Peter bedanken voor het goede voorbrengwerk. Omdat ik mij niet lekker voelde ben ik niet naar de keuring gegaan. Jeroen Horst was zo vriendelijk om te hulp te schieten en onze pony's naar de keuring te brengen en te helpen. Jeroen, hartelijk dank!. 
De bekers staan op de keukentafel en we genieten er volop van. Maar het meeste van onze mooie mini in de wei.
           
       
18 Kopnummers!

Yvonne 2009
Yvonne van de Menger - kopnummer en een 2de premie

Todays Sunshine van stal Kairos
Today's Sunshine van Stal Kairos - minikampioenIn de ring
Spanning in de ring, wanneer worden we opgeroepen?

• Anak, Aske en Ayda van de Groenkamp
• Annabel van de Lage Haar
• Blondie, Blontje en Bourjois 
  van de Groenkamp
• Caramba, Cool Cat en Cici 
  van de Groenkamp
• Cees van de Menger
• Obsession van Stal Brammelo 
  1e premie
• Pentadodolja van de Colorstable
  2de premie
• Today`s Sunshine van stal Kairos
  2de premie
• U for Me van de Groenkamp
  1e premie
• Whoopy van de Groenkamp
  1e premie
• Yvonne van de Menger
  2de premie
• Ydeke van de Groenkamp
  2de premie

Helpers; Cindy van Egteren, Corien en Vera-Mandy Spolmink, Eva en Kirsten Beun, Gerrit en Trui de Jong, Jan Haverkamp, Jannie Schoonhoven, Lia en Tim Witteveen, Jordi Koning, Wim Boeve en Peter Poppelaars. Mams Groen had de catering in handen.
Groot succes!


Zaterdag 26 september j.l. vertrokken wij met een grote stoet naar de premiekeuring in Wenum Wiesel. Wij hadden 35 pony's bij ons. De voorbeeidingen begonnen 8 weken geleden al met het voeren en selecteren. De week voor de keuring wassen, poetsen enz. Maar stal de Groenkamp boekte grote successen. In de kampioensring jeugd minimaat liepen 4 fokproducten van Stal de Groenkamp!. En Blontje werd door de jury uitverkoren. In de kampioensring jeugd kleine maat liepen ook meerdere Groenkamp pony's Daar werd Anak geselecteerd. Zij mocht later ook opstellen als algemeen jeugdkampioen. Daarmee verdedigde zij haar titel van vorig jaar met verve. Today's Sunshine van stal Kairos mag zich mini kampioen 2009 noemen. Alle nakomelingen van Tomahawk van Stal Buck'shoeve werden geprimeerd. Whoopy en U for Me van de Groenkamp ontvingen de felbegeerde 1e premie. En Obsession liep op kop bij de kroonmerries kleine maat, 2 1e premie merries achter zich latend. Stal de Groenkamp had 18 kopnummers, ongekend. Veel dank ben ik verschuldigd aan het gehele team helpers die voor mij klaar stonden. Een speciaal woord van dank aan Peter Poppelaars die mij met raad en daad terzijde stond en Cindy van Egteren die zich bijzonder heeft ingespannen om de keuring succesvol te laten verlopen. 

Anak 2009
Anak van de Groenkamp, 
algemeen jeugdkampioen 2009Nieuwe puppies!

Ze zijn er!


Op zondag 6 september hebben Mayla en Bajuk hun kinderen gekregen!. Wij hebben 4 puppy's. Drie teefjes en een Reu. Zie de puppypagina. 


puppypaginaHuwelijk

Zondag 5 juli kwam Kopar Fra Isafold logeren bij Mayla. Zijn baasjes noemen hem Bayuk dus noemen wij hem ook maar zo. 
Mayla vond het direct een leuke vent. En wij ook trouwens. 's Avonds hebben ze gezellig samen gespeeld.
Maandagmorgen kwamen wij uit bed en hebben wij de honden samen buiten gedaan. En ja hoor, na even spelen is het "huwelijk" gesloten. Nu wordt het spannend. Na 28 dagen kunnen wij gaan scannen. Ik hoop dat ze drachtig is want wij vinden het een erg leuke combinatie. Afwachten dus.

GOED NIEUWS  -  Mayla en Kopar krijgen kinderen. Ze is drachtig!.
De bevaldatum is rond 7 september. SPANNEND.
puppypagina

BajugEper Vierdaagse

Eper Vierdaagse

De eper vierdaagse zit er weer op. Het was ook dit keer weer genieten van alle mooie tochten en al dat paardenplezier.
Gelukkig is het allemaal goed verlopen. Het weer zat niet mee. We zijn twee keer erg nat geworden. De laatste keer was ons palomino span bijna zwartbont geworden. De intocht was  bijzonder. We hadden ons wagentje volgeladen. Naast ons (Jan en Reinanda) zaten ook Nick Bouwmeester, Cindy van Egteren en hun dochter Nicky op de wagen. En natuurlijk waren onze honden mee, Mayla op de bok en Jigme liep mee. Het stond rijendik en veel mensen klapten. Kippenvel hoor. Volgend jaar weer natuurlijk!.Hans en Monique
Hans en Monique Romijn zochten een leuke ruin als gezelschap voor hun IJslander.

Via via kwamen zij bij ons terecht. Wij hadden Zeoliet_R van de Gathe, een
leuke, lieve en Knuffelbare bruine ruin. De klik was er al snel. Maar, al
wandelend zagen ze al die leuke jonge veulentjes hier. En dat was toch ook
wel heel erg leuk. En ach, 1 shetlander is ook niet alles dus vertrokken er
twee. Ook Zafira van de Horsthoeve ging mee in de trailer. Even wennen en
snuffelen aan elkaar maar nu zijn het dikke vrienden. Familie Romijn, ik
wens jullie erg veel plezier en geluk met deze twee leuke jonge ponies.
Clinton van de Groenkamp

Vannacht, 9 mei 2009, is Clinton geboren. Een hengstje uit Spirit van de Groenkamp en Manolito van `t Mallewegje. Hij lijkt mij bont want hij heeft twee witte voorbeentjes en achter witte sokken. Dit was een bevalling uit het boekje. Om 3.00 uur `s nachts zag ik dat Spirit onrustig werd, om half vier ging het alarm. Met 5 minuten was het veulen er, stond met 15 minuten, met een half uur de nageboorte eraf en na een half uur drinken. Vanmorgen lekker in de wei in het zonnetje. Kijk, als ze allemaal zo worden geboren (nog 12 te gaan!) dan doe ik het ervoor. Hier wordt je niet moe van!.
Clinton van de Groenkamp
Cita van de Groenkamp is geboren

Op zondag 15 maart is Cita van de Groenkamp om half elf in de ochtend geboren. Een merrie uit Romania van ’t Minihoefke en Tomahawk van de Buck’shoeve. Op de foto staat Cita een half uur oud te zijn. Nog nat maar al zoekend naar het uier van de moeder. Het lijkt ons een erg goed veulen. Mooie verhoudingen. Het is nog wel koud buiten dus staat ze lekker op stal. Cita is buiten geboren 


Cita 4
Cita 2
De honden vinden een veulentje prachtig.

Romania

Het alerte hoofd van RomaniaRuby van de Groenkamp
Ruby van de Groenkamp
Ysbrand van de
 
Lingewaard 

goedgekeurd

Bij het NSPS is Ysbrand op de nakeuring toegelaten tot de dekdienst. Ysbrand is gefokt door Geert Alofs te Bemmel uit Ruby van de Groenkamp en Kotonofico van stal Brammelo. De eerste goedgekeurde hengst uit een Groenkamp merrie en daar ben ik erg trots op. Ruby is een dochter van I-Estheff van de Nijkamphoeve. Deze merrie heeft enorm veel fokpotentie en al veel goede kinderen gegeven op onze stal. Zo ook Ruby, een kleine maats 1e premie merrie. Geert zorgde voor de juiste combinatie en de eerste goedgekeurde hengst was een feit!.
Geert, van harte gefeliciteerd evenals familie A. van Asch te Yzendoorn, de trotse eigenaars van Ysbrand.
Manolito wint kampioenschap 

enkelspannenZaterdag 10 januari 2009 werd tijdens de hengstenkeuring van het Nederlands Shetland Pony Stamboek het Nederlands Kampioenschap Enkelspannen dekhengsten verreden.
Ik heb daar Manolito van ’t Mallewegje gereden en wij hebben de titel binnengesleept!. Fantastisch!!
 
Ik spreek over wij want de overwinning is binnengehaald door een team.
Net als vorige keer, met Grandioso van Wegdam, heb ik weer hulp en ondersteuning gehad van Johan en Wim Boeve. Zij trainen de hengst. En dat is veel meer werk dan het rijden dat kan ik u wel vertellen.
Daarnaast ben ik Bert en Ricky Leysen (Stal uit den Hout) dank verschuldigd dat zij ons de hengst ter beschikking hebben gesteld. Per slot van rekening geef je wel een hengst voor ruim drie maanden uit handen.
Want zo lang is er getraind, geschaafd en gewerkt. Maar dan, weer!, het resultaat.


Manolito
De fles champagne heeft ’s avonds laat nog geknald!.
Powered by: Unifact B.V.