Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


Artikelen over mennen

 

 

Er verschijnen regelmatig interessante artikelen over aangespannen rijden in de Nederlandse en internationale pers. Op deze pagina's willen we bij toestemming van de auteur, de beste en mooiste artikelen plaatsen.
Hieronder vindt u de oorspronkelijke kop van een artikel mei daarbij een inleiding. Wilt u verder lezen klik dan op de bijbehorende link.

 

Veiligheid op de bok

Tekst: Danielle Wassink

 

Stel je voor, het is een mooie, zonnige dag. Ideaal weer om erop uit te gaan met je pony. Velen van ons zetten de pony dan voor de wagen, want aangespannen rijden met Shetlandpony('s) is leuk. 
Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je als menner weet waar je mee bezig bent. Alleen wanneer je voldoende kennis hebt van pony's, tuigen en het aangespannen rijden is het veilig en verantwoord om met je pony de openbare weg op te gaan. Het zou toch jammer zijn wanneer die heerlijke rit door onkunde eindigde in een ware nachtmerrie!

 

Ga naar het artikel

 

 


 

Wedstrijd rijden volgens het boekje


Tekst: M. Merks,
A. van Boxtel
en A.M. Dijk- van Delden,
fotografie M. Merks


Shetlanders zijn niet alleen leuk voor de fokkerij of voor het snoeien van het gazon, het zijn ook geweldige gebruikspony’s. Hele generaties ruiters hebben leren rijden op de rug van een Shetlandpony en ook in de mensport staat de Shetlander zijn mannetje. Om dat gebruik te stimuleren organiseert het NSPS jaarlijks diverse wedstrijden, gebruiksproeven en evenementen speciaal voor Shetlandpony’s. Het blijkt echter dat veel deelnemers niet precies weten wat zij op deze wedstrijden kunnen verwachten en hoe zij door de jury worden beoordeeld. Waarop wordt gelet, welke kleding is gepast en welke hulpmiddelen zijn toegestaan in de verschillende disciplines? De Shetlander zet het voor u op een rijtje.

 

Ga naar het artikel

 

 


Powered by: Unifact B.V.