Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


IJslanders


We hebben passende rijpaardjes gevonden bij onze Shetlanders, namelijk IJslanders.

Eerst kochten we Rós en later kwam Linda erbij. Eva en ik hebben van deze dames veel geleerd. Rós is in 2007 verkocht aan echte IJslanderliefhebbers en ze verwacht in 2009 haar eerste veulentje. We vinden dat erg leuk voor haar want ze was hier altijd verliefd op de shetlanderveulens. Voor Linda hebben we ook een goed tehuis gevonden.Bjartur in tolt (foto Xander Biksbergen)


Eva wilde zich graag verder ontwikkelen in de IJslanderwereld en heeft een instructeursopleiding gevolgd en is nu gediplomeerd basis trainer en instructeur van het NSIJP.
 
In november 2007 is Bjartur van de Noorderzon gekocht. Deze Eyfirðingur nakomeling is bedoeld als leerpaard, samen leren en kijken hoever ze kunnen komen. In het afgelopen seizoen zijn ze samen al regelmatig op wedstrijd geweest en ook voor het komend seizoen staan er weer een aantal op de agenda.


Ook is ze één van de initiators van Horses On Ice. 


Helemaal IJslandergek dus. 


Ik ben ook verliefd geworden op deze paardjes. Ik ben een echte vrije tijd ruiter. Heb ook niet altijd zin in oefenen. Ik wil gewoon een lekker bosritje maken en genieten van de natuur en mijn paard. Mayla, mijn hondje, gaat dan met mij mee en samen tokkelen we gezellig in de bos. Ik heb, na Linda, een tijdje een IJslander gehad maar die had meer tijd en training nodig dan ik kon geven. Dus uiteindelijk toch weer een wat oudere merrie gekocht. Zij is al goed doorgereden en dat past beter bij mij.

Ze heet Drottning en is geboren in 1999. Ik noem haar witje. Welke kleur ze dan heeft zal ik niet meer hoeven te vertellen.

Bjartur in draf (foto Xander Biksbergen)

       

Bjartur in galop (foto Xander Biksbergen)

Powered by: Unifact B.V.