Jan en Reinanda Haverkamp
Wisselseweg 7
8162 RM EPE
T (0578) 61 12 10


Veulens archief

Op deze pagina vind u alle veulens die in onze stal geboren zijn.


2013-06-19
Gravin van de Groenkamp

picture

Dit jaar is het wel het jaar van wakker worden en er is een veulentje. Gelukkig waren wij bij de pony's waar het niet goed ging erbij. Maar deze dame stond er in de ochtend maar zo. Romy had nog niet de tijd en ook nog weinig uier. Nu heeft ze dat altijd maar toch: "verrassing".  Nu wordt ik best graag verrast met een bont merrieveulentje hoor! Jan vond Gravin een mooie naam. Omdat de naam Romy komt van de actrice uit de Sissi films en Gravin ook adelijk is. Oké, dan is dit Gravin dus.
2013-05-27
Gaja van de Groenkamp

picture

Na de geboorte van Grimm gingen we rond half twee lekker moe naar bed. Om vijf uur alarm. Obsession was gaan liggen. Snel de kleren weer aan en naar haar toegehold. Het veulen was er al!. Na Ayda was dat wel erg fijn. Een mooi vos merrieveulentje van Hotze. Een volle zus van Anak die wij zo jong kwijt zijn geraakt. Ik ben erg blij met deze dame. We hebben haar Gaja gedoopt. Dat betekent levenskracht.
2013-05-26
Grimm van de Groenkamp

picture

Ayda was erg onrustig dus bleven wij maar op. Het ging er wel van komen dat zag je zo. Maar mijn voorgevoel bedroog mij niet. Ik had haar de hele avond al zo onrustig gezien. En als ik dat zie ligt het veulen vaak niet goed. En ja hoor, er kwam één beentje en het hoofdje. We konden het beentje er niet bijkrijgen dus de dierenarts gebeld. Maurits moet uit Twello komen. Ik kan je vertellen dat 20 minuten wachten lang is!. Jan heeft Ayda in de benen gehouden en ik heb het hek open gezet, water en handoeken gepakt, de honden opgesloten en rond geijsbeerd. Na het veulen van Aske heb je de schrik wel in de benen. Maurits kwam en handelde snel. En gelukkig, hij kreeg hem er levend af!. Een mooie palomino!. We hebben hem Grimm genoemd, naar de sprookjes. Het is een heel mooi compact en correct veulen. Een goede zoon van Bolero.
2013-05-22
Goofy van de Groenkamp

picture Onze Bourjois is nog niet zo gelukkig geweest in de fokkerij. Helaas twee keer een dood veulentje. Maar nu dan een gezonde zoon. Een schitterend getekend hengstveulentje. En dan wordt je geboren op 22 mei en dan is het 10 graden!. Best koud. Onze Goofy staat gelukkig lekker in het stro en mamma is er vreselijk gek mee. Ik vind het zelf ook erg fijn dat ze nu een gezond veulentje heeft. Bij het vorige veulen heeft ze zo getreurd dat wij haar toen gust hebben gelaten. Vorig jaar dan toch nog maar gedekt en zie daar!. Ik gun het haar van harte.2013-05-22
Gozer van de Groenkamp

picture

Whoopi heeft een zoon gekregen, Gozer. De naam is ontstaan omdat hij zo lekker brutaal al van zich afkeek. Wel had ik erg gehoopt op een merrieveulentje uit deze combinatie. Cornelis is inmiddels naar een andere stal, van Kees van Leysen en dit werd zijn laatste nakomeling op de Groenkamp. Maar goed, als Gozer wordt goedgekeurd hoor je mij niet klagen.
2013-05-19
Golddust van de Groenkamp

picture

Blontje vond de 1ste Pinksterdag zeer geschikt om te veulenen. Dat ging nog niet zo vlot. Het was haar eerste veulentje en ze heeft lang rondgelopen, gaan liggen, staan en draaien voordat de blaas kwam. Dat vind ik dan al weer eng. Dan ben ik bang dat er iets verkeerd is. Gelukkig blijft Jan dan de rust zelfe. Hij zag twee voetjes en voelde even. Alles ligt goed hoor. Met een klein beetje hulp lag er een mooi palomino veulentje in het stro. Een hengstje. De nageboorte was er vlot af en we gingen naar bed. Nu was Blontje de afgelopen dagen heel moeilijk te controleren geweest omdat je NIET aan het uier mocht komen. 's Nachts heb ik dus regelmatig op de camera gekeken maar zag het veulen niet één keer drinken. Om vijf uur dus uit bed. Blontje had een erg hard uier. Daar mochten we nog steeds niet aan komen. En het veulen had nog niets gehad. Dus Blontje goed vastgehouden en gemolken. Het veulentje met een speentje iets in de mond gefrutseld. Weer even naar bed en om acht uur aan het werk. We hebben, met hulp van Eva, tot drie uur 's middags ons best gedaan en toen hadden we hem zelf aan het drinken. Pfff. Een hele opluchting. De 2de Pinksterdag sprong hij door de wei. Gelukkig maar.
2013-05-16
Glamour van de Groenkamp

picture

Blontje had de gordel om. Maar toen we tijdens ons avondwandelingtje door de stal liepen lag Yogho lekker stiekum te veulenen. Het ging mooi vlot. Het veulens was er zo. De nageboorte na een half uurtje en het veulen dronk al snel. Heerlijk zo'n bevalling. Het is een mooi klein en wakker veulentje. We hebben haar Glamour gedoopt.
2013-05-15
Ginger van de Groenkamp

picture

Weer een fijne en vlotte bevalling. I-Estheff kent het klappen van de zweep. Binnen een half uur was het veulen er, de nageboorte en stond zei te drinken. Het is een bijzonder vlot ding. En helemaal rood vandaar de naam. Het ziet er goed uit. Een mooi klein en compact veulen. Sterk op de beentjes. En uit I-Estheff, eigenlijk onze beste merrie wat fok betreft. Dus blij!

picture2013-03-11
Gabber van de Groenkamp

picture

Toen Bolero vorig jaar op de Groenkamp arriveerde was hij erg druk in de wei. Dus, dacht ik in alle wijsheid, dan twee wat grotere dames bij hem in de wei. Dan is hij mooi rustig. Binnen een uur waren beide dames gedekt. Ach, dacht ik nog. Nieuwigheid. Het is nog maar april. Maar... de dames werden niet meer hengstig en bij het scannen bleek dat ze drachtig waren. Dus een vroeg veulen!. De andere dame, U for Me is naar Oostenrijk. Gabber is een mooie wollige jongen. Er zitten flinke benen onder. Hij heeft schik in de stal. De eerst rondjes in galop rond moeder zijn al gemaakt en het kontje kan ook al omhoog. Ondanks het weer, toch een beetje voorjaar.

 
Powered by: Unifact B.V.