Stal ‘t Klavertje

In maart 2014 is Denise bij mij komen stage komen lopen vanuit het Groenhorst College te Barneveld. Die stage verliep prima en na het slagen wilde ze graag verder met een opleiding hoefsmid. Maar haar knie was niet te sterk en ze moest geopereerd worden. Daarom niet gestart met deze opleiding maar thuis sloeg de verveling toe. Ze vroeg eind 2014 of ze niet hier mocht komen helpen want thuiszitten is ook helemaal niets. En eigenlijk is ze niet meer weggegaan 🙂

Sinds 2015 woont Denise, samen met Koen Hullegie, bij ons in. En ze heeft zich als een volleerd paardenmens ontwikkeld. Ze kan inmiddels prima bekappen, scant de pony's zelf, beleerd pony's en is erg deskundig op het gebied van de pony bevallingen. Teruggeslagen beentjes en dat soort dingen lossen Koen en Denise samen prima op. Al met al een hele fijne en deskundige hulp. Gelukkig heeft het ponyvirus haar ook te pakken gekregen. Want naast paardrijden op een enorm groot paard (Tuur) ment ze ook met een mooi span Welshjes. En...ze fokt inmiddels onder haar eigen stalnaam: "Stal 't Klavertje".

Denise heeft wel wat spanning nodig en de keuringen vind ze dan ook een uitdaging. Ze is, in verband met mijn werk, naar heel wat zomerkeuringen alleen op pad geweest met Groenkamp Pony's en heeft verschillende trofeeën mee naar huis genomen. Met Jetje van de Groenkamp het jeugdkampioenschap en met Eline v. Stal van Aschberg is ze op de keuring Mini-, Algemeen- en Erekampioen geworden. De keuring van Fokvereniging Wenum Wiesel is een jaarlijks hoogtepunt. Eerst begint het voeren van de keuringspony's, dan het wassen en toiletteren en dan het voorbrengen. Een heel werk maar erg mooi om te doen. De pony's van haar eigen stal worden al geduchte concurrenten.

Little Queen van Stal 't Klavertje is een nakomeling van Goofy van 't Olde Hok x Damaris van Stal 't Geluk van Ka. Inmiddels heeft Little Queen heeft alle jeugdpremies en is slechts 79 cm. Helaas werd ze beloond met een 3de premie maar "we are coming back"

Nola Diamond van Stal 't Klavertje is een nakomeling van Black Diamond of Sportview x Kroonjuweel Daimond van de Toom. Dit jaar ontving ze een enterpremie en de jury vond het een rassig entertje.

One Dream of Duke Stable, een bruinbonte dochter van Falcao of Duke Stable x Jasmine of Duke stable. Een sterk bewegend veulen waar we nog veel van verwachten.

Denise met Kroonjuweel en Nola

Nola Diamond, kroonjuweel en Denise

Carlo

Sjors